Det blir som en god cirkel

Min lillebror har i många år haft det svårt i skolan. Ända sedan han började läsa svenska och matte och allt det där så har han bara hatat att gå dit för att han har så himla svårt att se samband och lära sig. Det tar liksom lång tid och han har lite tålamod. Det här är så mänskligt, det vill man ju bara berätta för honom. Men å andra sidan är det viktigt att han förstår vikten av skolan, att man ganska ofta i livet stöter på saker man egentligen inte vill göra eller ser något syfte med, men ändå måste man göra det. Det som däremot har fungerat för min lillebror började en gång när jag beställde hem en pianobok från Notlagret. Det var då allt vände, det var då vi äntligen fick se hans riktiga färger.

Notlagret i sig har hur många böcker som helst för dig som spelar alla möjliga instrument eller vill ha sångböcker. Notlagret skickade hem en bok som kallades för Pianobus till oss och min lillebror fick för en gång skull tålamod att sätta sig ned vid pianot i vardagsrummet. Vi satt där tillsammans och helt plötsligt så började han spela. Han satt där i timmar och lärde sig läsa noter till slut och dag ut, dag in så fick vi höra samma melodier. Men vad vi njöt. För äntligen fick han känna att han var bra på något och att det gick snabbt att lära sig.

Vikten av att tycka saker är kul

Han fick då verkligen förståelsen om att det faktiskt handlar om intresset i sig. Har man inget intresse i något man ska lära sig så blir det svårt. Ibland kan man tvinga fram ett intresse men ibland så går det faktiskt inte. Men piano, det är hans grej.