Kommer rulla fram i en stol kommande veckor

Råkade snubbla på vägen till bilen idag. Fick riktigt ont i foten och undrar om jag kanske brutit ett ben. Fick skjuts till sjukhuset och besökte en läkare. Det visade sig att jag hade en mindre fraktur och kommer behöva ta det lugnt ett par dagar. Slapp gipsa foten, fick ett par bandage som stabiliserade foten samt smärtstillande att äta om det börjar värka i foten. Fick låna en rullstol på sjukhuset innan jag åkte hem. När jag hämtade ut rullstolen vägde personalen mig på en rullstolsvåg för att säkerställa att jag fick rätt modell.

Det är lite besvärligt att ta sig fram med rullstol och den är jobbig att packa in i bilen. Kommer nog vänja mig vid att rulla fram efter någon dag. Kommer bara ha rullstolen under 2 veckor så förhoppningsvis blir det inga större hinder i vardagen.

Lite kul att se en rullstolsvåg på sjukhuset, visste inte att det fanns speciella vågar för just rullstolar.

Fördelen med att köra rullstol blir förhoppningsvis att jag nu äntligen kan träna upp mina armmuskler, har legat på latsidan när det gäller träning.
Blir lite imponerad av idrottare som kör sport med rullstol, det kräver mycket styrka i överkropp och armarna.

Blir spännande att se hur jag transporterar mig runt i huset kommande veckor. Jag bor i en lägenhet på fjärde våningen utan hiss. Kanske funkar det att släpa sig upp för trapporna? Nä, ska nog gå att halta upp på ett ben, bara bra för mig som missat träna senaste tiden. Nu blir jag tvingad till att träna kroppen extra mycket med en skadad fot.

Idag har det ösregnat hela dagen, håller tummarna att solen kikar fram igen. Om SMHI har någorlunda rätt i sina väderprognoser ska det blir runt 20 grader de kommande dagarna.