Tomt i min postlåda men min mc hjälm livade upp

Jag minns en tid då man fick en trave post varje dag. Det var kundbrev, reklam, tidningar, myndighetsbrev och så räkningar förstås. Med åren har post skörden minskat bit för bit och ibland är min postlåda helt tom, även en vanlig dag då det inte är jul, sommar eller så.

Det är naturligtvis den digitala utvecklingen som ligger bakom detta. Och det är ju vettigt att man inte offrar träd och miljö för att posta massa saker med snigelpost, dessutom kostar det pengar som måste tas ut någonstans. Men jag kan inte låta bli att tycka det är tråkigt att nästan aldrig få ett riktigt brev eller en fysisk tidning som man kan hålla i handen och som luktar och känns. Det digitala kan aldrig förmedla samma känslor.

Nu läser man det mesta på nätet och man får e-fakturor och liknande. Myndighetsbrev och kredit upplysningar har börjat ploppa in i en tjänst som heter nåt som jag aldrig kommer ihåg. Reklam och liknande kommer som epost.

En sak som ökar dock är ju näthandeln och det funkar numera snabbt och bra. Jag beställde en mc hjälm på SMX, som jag tidigare provat i affären, i går morse och fick sms om att den kommit i dag. Och paket är ju roligare än räkningar.