Tvätta bilen och kolla billjusen

Nu duggar det igen. Regnet strilar ned på husfasaderna och det börjar mörkna utomhus. Trots att det regnar är det ganska varmt ute. Härligt med ett klassiskt sommarregn som kyler ned de varma gatorna efter en varm dag. Kör från staden mot landet och mörkret lägger sig allt tätar för varje minut. Mina helljus fungerar okej i mörkret men jag är extra nöjd att ha Xenonlampor från Lyson som ger ett extra starkt sken i mörkret. Lyson har Xenonlampor i olika utförande som du finner på deras hemsida. Du hittar säkert fler varumärken inom billjus, jag har bara testat Lysons produkter än så länge.

Xenonlampor är effektiva när du behöver extra starkt sken. Kom ihåg att kolla upp så billjusen inte bländar mötande trafik.

Ska passa på att tvätta bilen när det är svalare väder ute. Blir en sväng till OKQ8 och deras tvätthall där det finns högtryckstvätt och dammsugare. Bilen blir renare när du sköter det själv och du slipper eventuella repor från automatiska biltvättar. Grunden till att få ren bilen är en bra avfettning som även ger sig på asfaltsfläckar som lätt dyker upp när du passerar vägarbeten på sommaren. Det börjar bli lite skitigt i förarsätet så ska passa på att dammsuga bilen och kanske våttorka av ytor så dammet inte ligger som drivor i bilen. Hur länge tar det att tvätta en bil? Beror på hur noggrann du är, men 30-60 minuter är nog ganska vanlig tid för att hinna tvätta bilen och rengöra den på insidan.

Börjar bli dags att besiktiga bilen, ska passa på att kolla upp kärran när jag ändå har den i bilhallen för tvätt. Vanliga fel är trasiga billjus, att man saknar en varningstriangel samt fel på bromsarna. Tror jag kommer klara besiktningen i år, bilen jag kör nu är bara 3 år gammal.